Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Loek Winter stelt ultimatum voor overname

Zorgondernemer Loek Winter van de MC Groep heeft de partijen die betrokken zijn bij de overname van de IJsselmeerziekenhuizen een ultimatum gesteld. Als ze vrijdag om 12.00 uur niet op één lijn zitten, trekt Winter zich terug, laat de MC Groep weten.

Winter wil met zijn MC Groep het noodlijdende polderziekenhuis overnemen. Daarbij heeft hij wel de steun nodig van Achmea, de provincie Flevoland, de gemeente Lelystad, de ING Bank en minister Klink van VWS. Op 24 december ondertekenden zij daarvoor een contract, maar Winter zegt dat enkele partijen zich niet aan de afspraak houden.

Gat acht miljoen euro

“Het zit hem in de invulling van het principeakkoord dat we hebben gesloten”, legt een woordvoerder van de MC Groep uit. Doordat de partijen in de onderhandelingen steeds ‘van positie veranderen’, is er nu een gat van acht miljoen euro. Wie van de partijen niet met het nodige geld over de brug wil komen, wil hij niet zeggen. “Maar het zijn er meerdere.”

Zorgautoriteit

Op 1 februari loopt het principeakkoord af en dan zijn alle partijen weer ‘vrij’. Als de betrokkenen dan geen akkoord hebben, moet het reddingsplan van voor af aan worden opgebouwd. Een onbegonnen zaak, zegt de woordvoerder. “Dan trekken wij ons dus terug.”

Mochten de partijen toch een akkoord bereiken, dan moeten zij nog financiële steun aanvragen bij de Nederlandse Zorgautoriteit om de overname rond te maken. Die wees een eerder verzoek af, omdat het businessplan onvoldoende onderbouwd was. (ANP)

Lees ook:

Vakbonden botsen met MC Groep

Akkoord over IJsselmeerziekenhuizen

Geen extra geld voor IJsselmeerziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.