Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Longartsen zoeken confrontatie met minister Klink

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Vereniging van Longartsen wil van minister Ab Klink weten waarom hij het rookverbod in de horeca laat versloffen. Ze verwijten de minister dat hij berust in het falende antirookbeleid.
Longartsen zoeken confrontatie met minister Klink

De longartsen hebben Klink uitgenodigd voor een gesprek. Aansluitend willen ze hem meenemen naar een ziekenhuisafdeling waar hij longkankerpatiënten kan ontmoeten. De longartsen zeggen benieuwd te zijn of de minister op hun uitnodiging ingaat. “We hebben hem al veel vaker gevraagd. Hij heeft nog nooit iets laten horen”, zegt woordvoerster Pauline Dekker.

Falende antirookbeleid

Klink voerde in juli 2008 een rookverbod voor de horeca in. Een jaar later moest hij, na uitspraken van twee rechters, handhaving van het verbod in kleine cafés zonder personeel opschorten. De asbakken kwamen toen in veel kleine horecazaken weer op tafel. Veel kroegbazen geven aan dat zij niets merken van de controles.

‘Meteen een boete’

Een woordvoerster ontkent dat minister Klink zijn beleid laat versloffen. “Controleurs geven uitbaters van kleine café’s meteen een boete als ze zien dat er wordt gerookt.” De uitnodiging van de artsen wordt in beraad genomen. Volgens de woordvoerster zijn de longartsen vorig jaar al door een hoge ambtenaar op het ministerie ontvangen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Tabaksector steunt anti-rooklobby kleine café’s

Totaal rookverbod personeel Medisch Spectrum Twente

Orde naar de rechter vanwege plannen Klink

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.