Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Maasziekenhuis Boxmeer sluit operatiekamers

Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer sluit per direct drie van de vier operatiekamers vanwege een slechte luchtkwaliteit.

Het probleem kwam bij een periodieke routinemeting aan het licht. De luchtkwaliteit voldoet buiten de operaties om niet aan de streefnorm. Tijdens operaties is de luchtkwaliteit wel in orde, stelt het Maasziekenhuis. De vierde operatiekamer heeft een eigen luchtreguleringssysteem dat wel voldoet aan de eisen. Het ziekenhuis gebruikt deze operatiekamer voor spoedgevallen. Volgens het ziekenhuis hebben onlangs geopereerde patiënten geen risico gelopen. Geplande operaties zijn afgezegd en de patiënten zijn geïnformeerd. Tot de uitkomst van een onderzoek naar de oorzaak vinden er geen operaties plaats. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is op de hoogte gebracht.

Meer ziekenhuizen

De laatste tijd hebben meer ziekenhuizen problemen met de luchtkwaliteit in de operatiekamers. De IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord moesten op last van de inspectie de operatiekamers sluiten omdat de lucht er niet steriel was. Later gingen ook operatiekamers in Alkmaar en Amersfoort dicht. (ANP)

Lees ook:

Medisch Centrum Alkmaar sluit vier operatiekamers

Operatiekamers Meander Medisch Centrum weer veilig

Operatieverbod voor IJsselmeerziekenhuizen

‘Ziekenhuizen sluiten OK’s door personeelstekort’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.