Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Maatwerk’ mogelijk bij uitwerking zorgpremie

Bij de uitwerking van de plannen voor een inkomensafhankelijke zorgpremie is ,,maatwerk mogelijk''. Dat zei beoogd minister Jeroen Dijsselbloem van de PvdA donderdag na zijn gesprek met formateur Mark Rutte.
‘Maatwerk’ mogelijk bij uitwerking zorgpremie

De zorgpremie heeft vooral in de VVD-achterban tot veel commotie geleid, omdat sommige huishoudens honderden euro’s per maand meer aan zorgpremie gaan betalen. De plannen moeten de komende tijd nog uitgewerkt worden.

Zorgpremie

Dijsselbloem zei dat hij het met Rutte in hun gesprek niet gehad had over de zorgpremie. In algemene zin zei hij wel dat het regeerakkoord op hoofdlijnen is gesloten en dat bij de uitwerking maatwerk mogelijk is. Dijsselbloem zal daarbij in de gaten houden dat de rekening van de economische crisis betaald wordt én eerlijk verdeeld wordt.

Pittig pakket

‘Ik ga letten op de schatkist. We hebben een strak begrotingsakkoord afgesproken en dat gaan we uitvoeren met zijn allen. Het is een pittig pakket dat van alle Nederlanders het nodige gaat vragen’, zei Dijsselbloem.

Eurocrisis

Hij wil ook het beleid in de eurocrisis van zijn voorganger als minister, Jan Kees de Jager, ,,op hoofdlijnen” volgen. ‘Het Nederlands belang staat daarin voorop en een deel van dat Nederlands belang is zorgen dat de euro weer in rustig vaarwater komt.’ (ANP / beeld ANP Robin Utrecht)

Lees meer:

Rutter verdedigt plan zorgpremie

Update: Zorgpremeie wordt inkomensafhankelijk

2 REACTIES

  1. Dat heb je nu er eenmaal niks te halen valt en er alsmaar geld bij moet!
    Ze vergeten het meest cruciale:
    Nl: het indicatiegebied zodanig beperken en alleen bestemd voor de ziektegevallen, die wetenschappelijk(buitenom de farmacie-invloeden) voor behandeling effectief werken!

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.