Bernhoven op de schop

Ziekenhuis Bernhoven gooide de organisatie om. De dokters hebben veel meer rust doordat de taken er beter zijn verdeeld. MDL-arts Wink de Boer: ‘Ik heb geen dienstsein meer als ik op de poli werk dus ik ben helemaal dedicated aan de patiënt’.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Ziekenhuis Bernhoven

Zinnig en zuinig wil Bernhoven zijn en daarom gaat het ziekenhuis uit Uden minder zorg leveren voor beduidend minder geld. Zo is het met de zorgverzekeraars afgesproken. Nu krijgt het ziekenhuis nog compensatie voor de afnemende omzet maar over drie jaar moet Bernhoven weer geheel op eigen benen staan. Van oudsher zijn ziekenhuizen erg gericht op productie en dat zat de krimpstrategie van Bernhoven danig in de weg. Dus moest er voor Bernhoven een nieuwe organisatiestructuur komen. Zelfs op de werkvloer drong deze overtuiging door, zegt algemeen directeur Peter Bennemeer: ‘Door de nieuwe strategie kregen mensen in onze organisatie het

0
66

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
66
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.