Betere uitkomsten door machine learning en cloud

Twintig jaar geleden versloeg Deep Blue, het schaakprogramma van IBM, de toenmalige wereldkampioen Gary Kasparov. Het was een hoogtepunt qua kunstmatige intelligentie, na jaren van voorbereidingen door het IBM-team.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Columnist Zorgvisie ict magazine
Jan Christiaan Huijsman. Foto: Frederike Roozen

Afgelopen december verpletterde AlphaZero, een programma van Google, het tot dan toe sterkste schaakprogramma ter wereld. AlphaZero had met de ingevoerde schaakregels zichzelf leren schaken en binnen vier uur(!) het niveau van wereldkampioen bereikt door machine learning-technologie.

Dit is een recent voorbeeld van grote doorbraken door de combinatie van computerkracht en zelflerende technieken als machine learning en neurale netwerken.

Eric Schmidt – extopman van Google – sprak hierover in maart op de grootste zorg-ict-conferentie ter wereld in Las Vegas. Hij riep de 9000 toehoorders op om ‘naar de cloud te rennen’ omdat deze veiliger is, makkelijker te beheren en

0
54

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.