Boeken

In de boekrubriek een recensie van 'Dagelijks leven met dementie', geschreven door Anne-Mei The, en Bladeren met Thijs Houtappels, bestuurder Atlant.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Recensie

 

Dagelijks leven met dementie

Een blik achter de voordeur

Anne-Mei The

Uitgeverij Thoeris

Prijs € 19,95

Als Anne-Mei The zitting neemt in een begeleidingscommissie ontmoet ze Mila Voskuil, actief in de ouderenzorgbranche. Pas na een half jaar vertelt Voskuil dat haar echtgenoot dement is. Vanaf dat moment voeren de twee vrouwen lange gesprekken over de impact die de ziekte heeft. The, hoogleraar langdurige zorg en dementie, realiseert zich hoe ook zij wegkeek om de confrontatie met dementie niet aan te hoeven gaan.

De ontmoeting met Voskuil vormt de start van een antropologisch traject waarbij The zich op persoonlijke

0
40

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.