Boeken

‘Gewone psychiatrische patiënten kregen een uitgebreide behandeling, maar verslaafden werden na een crisisopname snel weer op straat gezet’, vertelt een beleidspsychiater van Antes.

Verkopen ze kaaskoekjes op mars?
De ontwikkelingen in de ggz door de ogen van hulpverleners
Rob van Olm
Paperback
251 Pagina’s
Uitgeverij I & U

Medewerkers van de Rotterdamse instelling – in 2012 ontstaan uit een fusie van Delta en Bouman GGZ – praten in dit boek over ruim vijftig jaar ggz. Verslavingszorg krijgt veel aandacht, want Bouman liep voorop in de paradigmashift naar ‘verslaving als ziekte’ in plaats van ‘fout gedrag’. Geïnterviewden zien met waardering dat patiënten meer privacy hebben gekregen en veel vaker zelfstandig wonen. Ze pleiten wel voor realisme. Beleidsmakers vergeten vaak dat ‘niet iedereen dezelfde

0
33

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in