Column: Parttime party pooper

'Werkdruk deze zomer naar kookpunt' luidde de kop op de website van branchevereniging V&VN. Ondanks alle kabinetsplannen was de personeelskrapte erger dan ooit.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Marcel Canoy
Marcel Canoy. Foto: Fotobureau Roel Dijkstra

Een paar jaar geleden liep ik een dagje mee met een wijkverpleegkundige. De maatschappelijke baten van deze beroepsgroep zijn enorm. Tussen de bedrijven van wondverpleging, medicijntoediening en steunkousvervanging door is er algemene aandacht. Alertheid van wijkverpleegkundige kan ellende voorkomen, verkleinen of aan het licht brengen, zoals dementie, eenzaamheid, verwaarlozing of onnodige opnames. Ellende die de kwaliteit van leven doet dalen en vaak peperduur is. De krapte op de arbeidsmarkt is funest, want leidt tot een fundamentele verlaging van de baten. Door de hoge werkdruk komt te veel nadruk te liggen op de zorgtechnische aanleiding van het bezoek en wordt het

0
12

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
12
Marcel Canoy
Marcel Canoy
Economisch adviseur bij de ACM, lid adviescommissie pakket van Zorginstituut Nederland en distingueshed lecturer Erasmus school of accounting and assurance

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.