COLUMN: Van meerdere kanten bekeken

Column van Pauline Meurs. Haar boodschap: bekijk de komst van nieuwe technologieën van meerdere kanten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Hoogleraar en RVS-voorzitter Pauline Meurs
Pauline Meurs verlaat de RVS. Foto: Fotobureau Roel Dijkstra

Een ziekenhuisbestuurder vertelde mij hoe het werk van zijn vriend, gespecialiseerd boekenuitgever, de laatste tien jaar is veranderd. Hij heeft driekwart van zijn medewerkers ontslagen en is uitgever, redacteur en gesprekspartner voor de auteurs. De digitalisering van zijn werkprocessen heeft tot een ingrijpende herziening van zijn bedrijfsmodel geleid met nieuwe mogelijkheden en een herverdeling van taken en verantwoordelijkheden. De bestuurder verzuchtte dat zo’n andere sector te denken geeft; in de zorg is het nog niet zover maar hoe lang nog?
Ik vertelde hem over mijn werkbezoek in Nairobi waar ik de mogelijkheden zag die digitalisering daar biedt voor de zorg.

0
73

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.