COLUMN Wouter Bos: Shake-out?

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik als onderhandelaar namens de NFU ingestemd met het hoofdlijnenakkoord. Niet omdat ik het op alle fronten eens ben met de afspraken. Wel omdat ik een gezamenlijke bereidheid om de kostenontwikkeling in de gezondheidszorg aan te pakken, hoe onvolkomen ook, nu belangrijker vind dan op alle punten ons gelijk te gaan halen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie magazine, nr. 7, 2018
Wouter Bos, bestuursvoorzitter VUmc. Foto: Fotoburo Dijkstra bv

Tegelijkertijd ben ik wel een beetje bezorgd over hoe het de komende jaren zal gaan. Het Centraal Plan-bureau heeft niet voor niets zorgen geuit over de vraag of er wel zo veel bezuinigd kan worden zonder dat het recht op zorg geweld aangedaan wordt. In iets andere woorden: we proberen krampachtig weg te blijven van discussies over het pakket, over eigen bijdragen en over QALY’s en de kosteneffectiviteit van medische interventies, maar het is de vraag of dat geen uitstel van executie is.

Hoe het verder ook precies zal lopen, duidelijk is dat de marges voor iedereen smaller worden. En

0
239

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.