DE INNOVATIE: Effectiever bijscholen personeel

De krapte op de arbeidsmarkt is groot. Het is moeilijk om aan deskundig personeel te komen. Wat ligt dan meer voor de hand dan de behoefte aan scholing van de eigen medewerkers te onderzoeken?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Effectief bijscholen zorgpersoneeel
Foto: Rene/stock.adobe.com

Al tientallen ziekenhuislocaties gebruiken een assessmentmethode die in kaart brengt of de vaardigheden van verpleegkundigen passen bij de zorgzwaarte van de afdeling waarop zij werken. ‘Het is een manier om je verpleegkundige kapitaal te managen’, omschrijft Freda Vasse de functie van de ‘professionaliteitscan’ die zij heeft ontwikkeld. Van huis uit is Vasse gespecialiseerd hbo-verpleegkundige en onderwijskundige. Meer dan twintig jaar werkte ze in verschillende functies op het gebied van zorg, onderwijs, onderzoek en innovatie bij VUmc. Vijf jaar geleden heeft ze voor de verspreiding van haar assessmentmethoden het bedrijf Frenetti opgericht. Inmiddels werken circa dertig ziekenhuislocaties ermee. Soms enkele afdelingen,

0
39

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.