De samba dansen met robot-rollator LEA

Vernieuwende ideeën die de zorg met behulp van technologie beter en betaalbaarder maken. Door innovaties in het zonnetje te zetten, hoopt Zorgvisie op groei en kruisbestuiving.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
LEA
LEA wordt uitgeprobeerd in de keuken. Inmiddels is een nieuw model vervaardigd. Foto: Robot Care Systems

Is het een robot of een rollator? Het is LEA, the Lean Empowering Assistent. LEA is een rollater die heel veel kan. Ze wordt daarom ook wel de Rolls Royce onder de rollators genoemd. Ze geeft net even dat beetje zekerheid waardoor ouderen er weer op uit durven gaan en zelfs een dansje wagen.

Drie jaar geleden nog werkte onderzoeker Maja Rudinac bij TU Delft aan de nieuwste ontwikkelingen in de roboticawereld. Die robots werden nooit gebruikt om mensen te helpen. Daar had Rudinac op een gegeven moment genoeg van. Ze wilde anderen helpen met haar technische oplossingen. ‘Ik heb

0
205

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.