Digitale behandeling werkt

Voor de behandeling én het voorkomen van depressie is online hulp effectief. Vooral bij lichtere vormen kan digitale ondersteuning, zoals een app, soelaas bieden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Oliver Berg/DPA

Wie aan de Katholieke Universiteit in het Belgische Leuven gaat studeren, wacht sinds een half jaar mogelijk een digitale verrassing. Als je volgens een door onderzoekers van de onderwijsinstelling ontwikkeld algoritme een grote kans hebt op het ontwikkelen van een depressie, ontvang je een mailtje. Daarin meldt de universiteit bezorgd te zijn over je mentale welbevinden en krijg je een aantal adressen waar je hulp kunt vinden. Big data liggen aan deze correspondentie ten grondslag. Het gezondheidscentrum van de universiteit verzamelde de data van 12.000 studenten die jaarlijks een vragenlijst invulden, en trok daar zijn conclusies uit. ‘We konden eruit

0
34

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.