Een sprong in het diepe

Kleine ziekenhuizen hebben steeds meer moeite om overeind te blijven. Een nieuw soort contract kan uitkomst bieden. Ziekenhuis Rivierenland en Menzis sloten een meerjarencontract met shared-savingconstructie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie magazine, nr. 7, 2018
Skyline van Tiel met op de achtergrond Ziekenhuis Rivierenland. Foto: Jean-Paul Opperman

Het was niet zo dat het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel op omvallen stond, een jaar geleden. Bestuurder Marc Hendriks: ‘Onze financiële situatie was en is gezond. Wij lagen niet te spartelen.’ Maar kleine ziekenhuizen hebben wel een duidelijke strategie nodig zegt hij. Anders kunnen ze een goed contract wel op hun buik schrijven.

Skyline van Tiel met op de achtergrond Ziekenhuis Rivierenland

Met Menzis sloot het Ziekenhuis Rivierenland een ‘toekomstvast’ contract voor de duur van drie jaar. Het beslaat bijna de helft van de omzet van het ziekenhuis, zo’n vijftig miljoen euro. Ward Bijlsma, manager zorg bij Menzis: ‘Voor ons

0
88

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
88
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.