Eerste hulp bij privacy op de werkvloer

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) komt eraan. Vanaf 25 mei is de nieuwe Europese privacywetgeving een feit. Welke gevolgen heeft deze nieuwe wet voor u als werkgever? Welke gegevens mag u verwerken en welke moet u vastleggen?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Peter Howell/Getty Images/iStock

De privacywet merkt alle informatie over een te identificeren persoon aan als een ‘persoonsgegeven’. In de eerste plaats wordt iemand ge√Įdentificeerd aan de hand van zijn/haar naam. Alle informatie die aan een naam te koppelen valt, wordt dus als persoonsgegeven aangemerkt. Denk aan iemands rekeningnummer, personeelsdossier of overzicht van likes op Facebook of LinkedIn. Maar ook als geen naam bekend is, kan toch sprake zijn van een persoonsgegeven. Dit is het geval als een persoon op basis van unieke kenmerken van andere personen kan worden onderscheiden, zoals een IP-adres. Een overzicht van bezochte websites door de computer met IP-nummer ‘127.0.0.1’

0
80

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.