Focus op financiën ging ten koste van personeel en cliënten’

De aanwijzing die Careyn kreeg van de Inspectie en de positie op de zwarte lijst verpleeghuizen vormden een 'terechte draai om de oren van een beperkt aantal mensen'. De nieuwe bestuursvoorzitter Marco Meerdink verlegt de koers: 'Careyn moet weer een zorgorganisatie worden.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie magazine, nr. 7, 2018
Marco Meerdink, bestuursvoorzitter Careyn. Foto: Paul Tolenaar

De man die de veelgeplaagde ouderenzorgorganisatie Careyn uit het slop moet trekken, is naar eigen zeggen: richtinggevend sterk en snel in zijn analyses. En hij ‘kan heel inspirerend zijn, maar moet oppassen dat hij er geen dingen uitflapt die niet helpen’.

Meerdink is begonnen aan een mooie klus, vindt hij. ‘Ik ken Careyn al lang en het deed me pijn om te zien hoe die goede naam verloren ging. De 6.500 medewerkers en 20.000 cliënten hebben niet verdiend wat er is gebeurd. Ik wil daar graag verbetering in brengen.’ Meerdink trad aan op 1 juni 2017, twee maanden voor afloop

0
242

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
242
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.