Geld alleen is niet de oplossing

Twee miljard euro krijgen de verpleeg- huizen erbij. Met de verkiezingen in zicht struikelden de politieke partijen over elkaar met beloftes over extra geld. Het is even wennen na jarenlange bezuinigingen op de ouderenzorg. Welke kansen zien de bestuurders Inge Borghuis, Eelco Damen en Jeroen van den Oever?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
personeelstekort-zorgpersoneel
Beeld: iStock

Bestuurders in de ouderenzorg hebben zich de afgelopen maanden verbaasd over alle aandacht voor verpleeghuiszorg. ‘Politieke partijen hebben jarenlang bezuinigd op wijkzorg en thuiszorg en nu krijgen de verpleeghuizen er opeens miljarden bij’, zegt Jeroen van den Oever, voorzitter raad van bestuur van Fundis. ‘Dat is niet consequent, want het beleid is juist om ouderen langer thuis te laten wonen. En nu wil iedereen meer geld voor zorg in instituten. Daarin zit een geweldige tegenstrijdigheid. We zitten in een gedachtenfuik. Het verpleeghuis is nu de focus van de politiek, terwijl de zorgketen veel langer is en bij allerlei onderdelen van

0
50

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
50
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Eric Bassant
Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Bart Kiers
Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.