Het uitgangspunt is altijd de bewoner’

Verpleeghuis De Nieuwe Antoniehof doet het allemaal anders. ‘Kwaliteit zit in beleving, niet in uitkomstmaten.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Al jaren vriendinnen; de ene vriendin is nu mantelzorger van de ander. Foto: Koos Groenewold

Viattence De Nieuwe Antoniehof in Epe is in veel opzichten radicaal anders dan een traditioneel verpleeghuis. Aan de buitenkant is nauwelijks te zien dat binnen verpleeghuiszorg wordt gegeven. Het lijkt een gewoon huis. De bouwstijl van de twee geschakelde villa’s, opgeleverd in december 2016, is in lijn met de andere statige herenhuizen aan de laan in Epe. Ook binnen is de indeling anders dan in reguliere verpleeghuizen. Bewoners leven beneden en slapen boven. ‘Zo is die verdeling je hele leven. Waarom zou je dat veranderen bij een opname in een verpleeghuis?’, zegt Laurent de Vries, voorzitter raad van bestuur van

0
227

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.