Hulp bij het kiezen van domotica

Domotica helpt zorgvragende ouderen langer zelfstandiger te wonen. Welke technologische snufjes het beste bij hen passen, bepalen ze meestal niet zelf. Zinvolle toepassingen blijven daardoor ongebruikt. Dat moet anders, vindt onderzoeker zorg en domotica Joël Fliek. Hij ontwikkelde een keuzehulp.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Joël Fliek

Domotica in de woning van zorgbehoevende ouderen is nog een onsamenhangende verzameling technologische snufjes die mensen ongevraagd is opgedrongen. Dat zegt onderzoeker en adviseur zorg en domotica Joël Fliek. Een slimme karaf die registreert of je licht dementerende moeder genoeg water drinkt? Geweldig natuurlijk. Totdat je moeder ermee de planten water gaat geven. ‘Het is hoog tijd’, aldus Fliek, ‘dat we een domoticapakket ontwikkelen van intelligente apparaten die met elkaar verbonden zijn en de woon- en zorgbehoeften ondersteunen die gebruikers werkelijk nodig hebben. Bij woningcorporaties, waar het grootste deel van de ouderen huurt, staat verduurzaming hoog op de agenda. Maar

0
33

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.