ICT KORT: Amphia neemt eerste barrière VIPP-programma

Het Amphia Ziekenhuis in Breda heeft als eerste ziekenhuis in Nederland de doelstelling A1 van het landelijke VIPP-programma behaald. Patiënten van het topklinische ziekenhuis kunnen nu hun eigen medische gegevens digitaal ontvangen via een download.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie ict magazine, nr. 1/2018
Foto: Photographee.eu/Fotolia

VIPP is het versnellingsprogramma informatie-uitwisseling patiënt en professional van de NVZ. Het programma heeft als doel de informatievoorziening van ziekenhuizen zo in te richten dat de patiënt meer inzicht krijgt in zijn zorg.

De doelstelling van module A1 van het programma is dat voor de patiënt zijn medische gegevens digitaal beschikbaar zijn. Het gaat daarbij onder meer om specialistenbrieven en laboratoriumuitslagen, maar ook om het medicatiegebruik. Deze informatie dient binnen drie werkdagen na een verzoek daartoe van de patiënt aangeboden te worden. Hij of zij kan het dossier gebruiken om een beter inzicht te krijgen in de eigen gezondheid. Maar

0
16

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.