ICT KORT: Vliegwiel voor telemonitoring

Telemonitoring van patiënten met hartfalen en digitale hulp voor de patiënt bij de keuze voor een behandeling. Dat zijn de twee toepassingsgebieden die de zogeheten Vliegwielcoalitie heeft gekozen om digitale innovaties in intensieve zorgtrajecten in 2018 en 2019 grootschalig te stimuleren.
Zorgvisie ict magazine, nr. 2, 2018

De vliegwielcoalitie is een samenwerkingsverband van een aantal zorgpartijen, kennisinstellingen en ict-ontwikkelaars die onder aanvoering van de Patiëntenfederatie Nederland de inzet van e-health landelijk wil opschalen. Telemonitoring bij hartfalen en digitale hulp bij de behandelkeuze zijn geselecteerd uit 41 inzendingen, maar geen nieuwe toepassingen. ‘Dat is ook de bedoeling’, zegt Dianda Veldman, voorzitter van de patiëntenfederatie. ‘Er zijn veel mooie initiatieven, maar die blijven vaak in de pilotfase steken of tot een paar ziekenhuizen beperkt.’

Nederland heeft ruim 140.000 patiënten met hartfalen, maar slechts 1200, verdeeld over 43 zorginstellingen, maken gebruik van telemonitoring. Voorts wil 98 procent van de patiënten

0
6

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in