IGJ versnelt kwaliteitsverbetering’

De halvering van de door-to-needle-tijd bij CVA ging in Nederland twee keer zo snel als in Zweden. Dat is mede te danken aan de aanjagende rol van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), zegt Ian Leistikow. Hij deed onderzoek naar de maatschappelijke meerwaarde van inspectietoezicht.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ian Leistikow, inspecteur Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Foto: IGJ

The Proof of the Pudding heet de oratie die inspecteur Ian Leistikow op 16 maart uitsprak bij de aanvaarding van zijn ambt als bijzonder hoogleraar Overheidstoezicht op Kwaliteit en Veiligheid van de Gezondheidszorg aan Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Toen hij net begon als inspecteur vroeg Leistikow toenmalig hoofdinspecteur Jan Vesseur of de Inspectie bijdroeg aan betere zorg. ‘Natuurlijk’, antwoordde Vesseur verbaasd. Maar wat vindt Leistikow inmiddels zelf?

Draagt de IGJ bij aan de kwaliteit en veiligheid van zorg? ‘Zeker. De veldpartijen gaan over de medische inhoud en de IGJ controleert, namens

0
28

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.