Ik ben geschrokken van hoe de ACM naar fusies kijkt’

Wouter Bos neemt afscheid van de gezondheidszorg. Een terugblik op het fusieproces van VUmc en AMC, de komst van EMA en de betaalbaarheid van de zorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wouter Bos
Foto: Paul Tolenaar

Wouter Bos loopt al acht jaar rond in de zorgsector. Na zijn politieke loopbaan begint hij als partner bij KPMG waar hij de adviespraktijk voor de gezondheidszorg uitbreidt door de overname van adviesbureau Plexus. In 2013 maakt hij de overstap naar het voorzitterschap van het bestuur van VUmc. Het ziekenhuis komt op dat moment uit een periode vol conflicten. Daarnaast lopen al twee jaar fusiegesprekken met het andere academische ziekenhuis in de hoofdstad, het AMC. Bos zorgt voor rust in het ziekenhuis. De handtekening onder de fusieovereenkomst is nog maar net gezet, als bekend wordt dat de ex-minister van Financiën

0
692

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.