In de praktijk

Hoe is het om van zorgverlener ‘opeens’ patiënt te zijn? Hoe ervaar je de zorg als je ‘aan de andere kant’ zit? Biedt dat nieuwe inzichten?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Herre Kingma: 'Goede voornemens slijten door drukte snel weg.' Foto: Joris Telders

‘Ik haastte me op de fiets naar het college heelkunde, want de professor startte al om 7.45 uur. In een kluwen fietsers viel ik. In 1972 lag je met een gecompliceerde kniefractuur nog lang in het ziekenhuis. Ik zag op tegen de weekenden, want dan zag je twee dagen geen arts. Daarom liep ik later als cardioloog op vrijdagmiddag nog wel eens een visite langs patiënten.’

De tweede keer dat Herre Kingma in het ziekenhuis terechtkwam, was veel ernstiger. ‘In 2003 had ik darmkanker, met uitzaaiingen naar de lymfeklieren. De prognose leek fifty-fifty overlevingskans. Ik heb me toen volledig afgesloten

0
46

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.