In de praktijk

Hoe is het om van zorgverlener ‘opeens’ patiënt te zijn? Hoe ervaar je de zorg als je 'aan de andere kant' zit. Biedt dat nieuwe inzichten?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Jannie Oskam: 'Artsen zijn geen allesweter'. Foto: Suzanne Blanchard Photography

‘Zo gaan we het doen’, zei de oncoloog tegen Jannie Oskam, toen in 2013 borstkanker bij haar was geconstateerd. Ze had verwacht dat ze samen zouden bespreken wat voor haar de beste behandeling zou zijn. Maar het werd een ‘koude douche’; zeker voor iemand die haar hele leven in de zorg heeft gewerkt. Niet in de cure, maar in de jeugdzorg en later de thuiszorg en gehandicaptenzorg. Eerst als hulpverlener, daarna in management- en beleidsfuncties. Opeens was ze patiënt en stond ze ‘aan de andere kant’. ‘Ik was gewend om de verbinding te zoeken, maar met deze oncoloog kwam

0
29

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.