Interview Sjaak Wijma, bestuursvoorzitter Zorginstituut Nederland

'Wij willen niet de club zijn die vanuit Diemen-Zuid behandelingen afkeurt voor het pakket en bepaalt wat kwaliteit is', zegt Sjaak Wijma, sinds november 2018 boegbeeld van het Zorginstituut Nederland (ZIN).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Sjaak Wijma: 'Kwaliteit is meer een film dan een foto' Fotocredits: Paul Tollenaar
Sjaak Wijma: 'Kwaliteit is meer een film dan een foto' Fotocredits: Paul Tollenaar

Voor het ZIN is het niet langer voldoende om kwaliteitskaders en rapporten te publiceren. Het wil meer naar buiten treden met verhalen waarom het bepaalde beslissingen neemt. ‘Het zijn de zorgaanbieders, patiënten en zorgverzekeraars die in kwaliteitskaders vaststellen wat goede en noodzakelijke zorg is. Het buitenland is stinkend jaloers op hoe iedereen daarbij is vertegenwoordigd. Patiënten dansen mee in die tango.’ De beslissingen van het ZIN moeten aansluiten bij wat in de maatschappij leeft, vindt Wijma. ‘Wij verhouden ons tot het gesprek in de samenleving over zorg. Wat burgers bezighoudt is ons perspectief in contacten met veldpartijen en het ministerie

0
162

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.