‘Koude’ technologie voor ‘warme’ zorg

De e-healthweek wil de burger dichter bij de innovaties in de zorg betrekken. Daarom werden in de editie 2018 van het jaarlijkse evenement, dat plaatsvond van 20 tot 26 januari, meer dan tweehonderd bijeenkomsten, lezingen en presentaties georganiseerd verspreid over het hele land.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Isala liet Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg, kennismaken met zorgrobot Zora. Foto: Studio Oostrum

Het idee achter de e-healthweek is simpel, zo blijkt uit het programma. De informatisering in de samenleving neemt toe, ook in de zorg. Big data, blockchain, apps, Personal Health Records, de nieuwe plannen en ideeën buitelen over elkaar heen.
Desondanks gaat de invoering ervan in de zorg langzamer dan elders. Kun je als burger in tal van sectoren zelf een keuze maken, bijvoorbeeld bij het afsluiten van een telefoonabonnement, als patiënt heb je niet zoveel in te brengen. Met name in de opschaling blijven veelbelovende initiatieven vaak steken.
Het ministerie van VWS en ECP, het Platform voor de InformatieSamenleving dat

0
34

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.