Kwartetten met digitale parameters

Niet alle innovaties kennen een duidelijk aanwijsbaar eurekamoment. Het idee voor de Clinicards van digitaal innovatiebedrijf Synappz is drie jaar geleden ontstaan als gevolg van twee trends.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Synappz

De eerste was de explosieve groei van het aantal medische apps. Daarbij kwam in de medische wereld de roep om een keurmerk voor medische apps, maar dat was niet zo eenvoudig. Wie zou zorgen voor handhaving? En, aangezien de meeste apps in het buitenland worden ontwikkeld, hoe bereik je dat die ontwikkelaars rekening houden met de eisen uit ons kikkerlandje?

Directeur Erik van der Zijden en zijn team bedachten een oplossing. Eerder ontwierp Van der Zijden een plas-app waarin patiënten urineverlies en vochtinname kunnen bijhouden. Die eenheden haalde hij uit elkaar en maakte er twee digitale kaarten van. Hetzelfde deed

0
56

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.