Los van protocollen

Hoofdredactioneel commentaar door Eric Bassant.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie-hoofdredacteur Eric Bassant
Eric Bassant, hoofdredacteur Zorgvisie. Foto: Herbert Wiggerman

Uit een recent onderzoek blijkt dat patiënten met kanker steeds vaker naar het buitenland gaan om een second opinion te vragen over hun behandeling. Onderzoekers van Amsterdam UMC constateren dat bij die patiënten het idee leeft dat de Nederlandse oncologie vastgeklemd zit in protocollen en statistieken. In het buitenland zoeken ze hoop. Ze geven aan dat buitenlandse artsen geen valse hoop geven, maar vaker mogelijkheden zien voor een meer holistische benadering. Ook de positieve benadering van de buitenlandse artsen wordt erg gewaardeerd.

Op een of andere manier doet dit me denken aan het pleidooi van Joris Slaets voor meer aandacht

0
40

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.