Nederland doet mee in VBHC-kopgroep’

Het Erasmus MC en de Santeon-ziekenhuizen behoren tot de internationale top bij het in de praktijk brengen van value based healthcare. In de care voert Cordaan de troepen aan.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
VHBC in het ziekenhuis. Foto: Catharina Ziekenhuis

Value based health-care (VBHC) is in de mode. Las je er tien jaar geleden nog bijna niets over in de strategische jaarplannen van zorgaanbieders, tegenwoordig is het begrip mainstream. ‘VBHC is de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen’, vertelt Fred van Eenennaam, voorzitter van Value-Based Health Care Center Europe. Van Eenennaam is al vanaf de begintijd betrokken bij VBHC. Michael Porter vroeg hem, na de publicatie van zijn boek Redefing healthcare in 2006, het concept te verspreiden in Europa, met name in Nederland. Als gevolg daarvan doet Nederland nu internationaal volop mee in de VBHC-kopgroep. Medisch specialisten van het

0
135

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.