‘Neem kleine stapjes met e-health’

Al is zij hoogleraar Innovatie in de ggz, een sector waar e-health niet meer weg te denken is, Floortje Scheepers, is geen 'believer'. 'Gedrag is afhankelijk van zoveel factoren, dat e-health niet altijd werkt.'
Scheepers
Floortje Scheepers. Foto: Allard de Witte

Er zijn de afgelopen jaren natuurlijk meer boeken over big data verschenen, maar op Floortje Scheepers maakte Big Data, A Revolution That Will Transform How We Live, Work, and Think op de een of andere manier een diepe indruk. Dat had misschien te maken met het moment dat ze het boek las van Oxford-hoogleraar Viktor Mayer-Schönberger en Kenneth Cukier. Ze had net een ingrijpend fusieproces achter de rug van de afdelingen Kinder- en Volwassenenpsychiatrie in haar ziekenhuis, het UMC Utrecht, en ze vroeg zich af wat een volgende stap zou kunnen zijn in het verbeteren van de geestelijke gezondheidszorg.

Het

0
28

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in