‘Netwerk-dbc’s zijn een mogelijke oplossing’

Het Radboudumc in Nijmegen smeedt duurzame samen- werkingsverbanden met ziekenhuizen in de regio. Fuseren is niet aan de orde, vertelt bestuursvoorzitter Leon van Halder.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Leon van Halder, bestuursvoorzitter Radboudumc. Foto: Paul Tolenaar

‘Fusies en overnames lossen het probleem in de regio niet op.’ Daarvan is bestuursvoorzitter Leon van Halder heilig overtuigd. ‘We worstelen allemaal met dezelfde problemen. We hebben elkaar nodig. Niemand kan dit in zijn eentje, ook wij niet.’ Hij noemt als voorbeelden: de dubbele vergrijzing, steeds meer patiënten met chronische aandoeningen, een toenemende mate van superspecialisatie, technologische ontwikkelingen, patiënten die steeds meer thuis hun behandeling krijgen. Het Radboudumc wil brede regionale samenwerking stimuleren waarin de behandeling dicht in de buurt van de patiënt kan plaatsvinden. Dat wil het umc doen in partnerships en op basis van gelijkwaardigheid waarbij alle partijen

0
1031

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
1031
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.