Netwerkgovernance vraagt een open debat

De Inspectie voor de Gezondheidszorg is al achttien jaar bezig met reorganisaties. Het veld heeft behoefte aan een inspectie die consistent is en niet op de administratie toetst, maar op kwaliteit van zorg en lerend vermogen.
Foto: Fotolia

In zijn nieuwjaarstoespraak van 1998 roept Jitze Verhoeff, die dan aan het hoofd staat van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), op tot reorganisatie. De vernieuwing van de IGZ staat niet op zichzelf; het hele toezichtveld wordt tegen het licht gehouden. Er is een proces van herdefiniëring en begrenzing van beleid, uitvoering en controle gestart. Directe overheidsbemoeienis wordt op een groot aantal terreinen teruggedrongen. De IGZ heeft eigenlijk een te brede taak, is de constatering: toezicht op de kwaliteit van zorg in al zijn facetten én adviseren over mogelijke verbeteringen. Minister Borst wil de IGZ omvormen van een toezichthouder die

0
35

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in