NIEUWE MEDIA: Bij veel klachten wordt Allergotchi ziek

Het Deventer Ziekenhuis heeft als eerste Nederlandse ziekenhuis een allergie-app voor kinderen gelanceerd: AllerGoGo. De app is door artsen én patiënten ontwikkeld en geeft kinderen tussen de 7 en 16 jaar meer grip op hun hooikoorts.
Foto: iStock

Zo’n 25 procent van de Nederlandse tieners heeft last van hooikoorts. Als het hooikoortsseizoen rond februari weer start, zijn rode ogen, niesbuien, kriebelhoest, hoofdpijn en vermoeidheid veelvoorkomende klachten. Volgens kinderallergoloog Monique Gorissen krijgen steeds meer kinderen last van hooikoorts, onder meer door luchtvervuiling en een toename van bepaalde soorten pollen. Als kinderen bij de huisarts zijn, is het voor hen soms lastig zich uit te drukken of om terug te halen waar of wanneer ze klachten hadden.

Met de app krijgen ze pollennieuws en kunnen ze een digitaal dagboek bijhouden. Ze kunnen in het dagboek hun hooikoortsklachten en medicijngebruik vastleggen.

0
5

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in