Nieuwe media

Jongeren krijgen meer grip op hun astma dankzij app.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock

Als jongere wil je niet voortdurend bezig zijn met het feit dat je astma hebt. Daarom hebben het Longfonds en Radboudumc Amalia kinderziekenhuis de app Astmaatje ontwikkeld. De app helpt jongeren beter om te gaan met hun ziekte.
De app is voortgekomen uit de wens om een patiëntenversie van de zorgstandaard astma bij kinderen en jongeren te ontwikkelen, vertelt projectleider Magda Barnhoorn van het Longfonds. ‘In de zorgstandaard staat goede zorg bij astma beschreven. De jongeren vroegen om een app met allerlei functies; zij willen bijvoorbeeld graag snel contact met de arts. Andere doelgroepen werken met een boekje. Dat lees

0
19

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.