Nieuwe technologie, nieuwe verantwoordelijkheden

Voor het gebruik van nieuwe technologie zoals robots, wearables en videoconsulten gelden dezelfde spelregels betreffende verantwoordelijkheid, privacy en eigendom als bij medische apparatuur. Toch zijn er speciale aandachtspunten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
LEA beweegrobot
Foto: Robot Care Systems

Het zou zo mooi kunnen zijn. Een cardioloog met een passie voor ict heeft een nieuwe e-healthtool bedacht om hartkloppingen te meten. Hij vertrouwt het meetsysteem en denkt de patiënt er echt mee te helpen. Het enige wat de patiënt hoeft te doen, is de app downloaden. Dat kan zelfs op de eigen smartphone. Precies daar zit het probleem. Als de metingen van de patiënt onderdeel zijn van het zorgproces en het medisch dossier is de zorginstelling verantwoordelijk voor die gegevens. Dus ook voor die gegevens op de smartphone. Maar de zorginstelling heeft geen afspraken gemaakt met de leverancier van

0
31

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.