Onnodige bureaucratie

Medio Mei is het langverwachte totaalplan voor bestrijding van de bureaucratie in de zorg verschenen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Herbert Wiggerman

In dit plan (Ont)Regel de zorg wordt op een pragmatische manier beschreven hoe de administratieve taken teruggedrongen moeten worden. De inzet van ict en de sturende rol van het Informatieberaad Zorg zijn daarbij onontbeerlijk. De leveranciers nemen niet deel aan het Informatieberaad. Wel kondigen de VWS-bewindslieden aan dat het overleg met de leveranciers via belangenvereniging OIZ zal worden versterkt. Zij willen de leveranciers consulteren ‘aan de voorkant van de besluitvorming’, bijvoorbeeld door hun vooraf om advies te vragen.

Vaak vormen de leveranciers de ‘bottleneck’ bij de realisatie van de doelstellingen op digitaal gebied. Kleine zorginstellingen zijn te afhankelijk van hen.

0
26

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.