Patiënten willen niet altijd gezond leven’

Geïntegreerde zorg is altijd beter voor patiënten en vaak nog goedkoper ook. Toch zijn er veel weerstanden bij patiënten, artsen, verpleegkundigen en zorgorganisaties.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie magazine, nr. 7, 2018
Nick Goodwin. Foto: IFIC

‘De zorg wordt nog steeds te gefragmenteerd geleverd. De coördinatie tussen zorgprofessionals onderling en tussen zorgorganisaties laat vaak te wensen over. Ze werken dikwijls langs elkaar heen. Patiënten moeten lang wachten op de zorg die ze nodig hebben of ze krijgen onnodige zorg. Juist kwetsbare patiënten zijn daarvan de dupe’, zegt Nick Goodwin, CEO van IFIC, International Foundation for Integrated Care. De organisatie is voor een congres van 23 tot 25 mei in Nieuwegein teruggekeerd naar de bron. Achttien jaar geleden was oud-hoogleraar Guus Schrijvers oprichter en jarenlang de CEO (zie kader).

Multidisciplinaire samenwerking

Het kan anders en het gebeurt

0
35

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.