Slapende waakhond

Zorgaanbieders verwijten de NZa te veel de oren te laten hangen naar zorgverzekeraars en overheid. De marktmeester zou strenger moeten optreden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock/EyeofPaul

‘Het is onacceptabel dat zorgaanbieders cli├źntenstops afkondigen en naar de media stappen.’ Dat zei oud-minister Edith Schippers van VWS in september 2017 in de Tweede Kamer, nadat de Zeeuwse ggz-aanbieder Emergis een behandelstop had afgekondigd voor verzekerden van Zilveren Kruis. Als ggz-aanbieders en zorgverzekeraars er samen niet uitkomen, moeten ze de NZa inschakelen. Die heeft een actieve rol bij de zorginkoop, aldus Schippers.

Maar volgens ggz-aanbieders heeft de oud-minister weinig zicht op de werkelijke gang van zaken bij de zorginkoop. ‘De door de minister geschetste actieve opstelling en rol van de NZa in het bemiddelen of oplossen van die problemen

0
395

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.