Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Software speurt naar afwijkingen

Ongeveer vijf jaar geleden las Mark-Jan Harte een wetenschappelijk artikel over deep learning, een vorm van kunstmatige intelligentie. Daarin stond dat de prestaties van software waarmee computers beelden kunnen interpreteren enorm waren verbeterd. Een voorbeeld: aan de computer wordt gevraagd tot welk ras een afbeelding van een hond behoort. Voorheen had de computer het in 30 procent van de gevallen fout. Nu in 10 procent van de gevallen.
Pag41 Innovatie Ct Lung Cad
De software zet een rode kring rond de nodule (een zone van abnormaal weefsel). De computer is er vrij zeker van (94 procent) dat dit een nodule is. Beeld: Aidence

Ongeveer vijf jaar geleden las Mark-Jan

Premium

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.