Terecht

Wmcz 2018 reikt verder.
Illustratie: Pluisproducties

Op 20 december 2017 is de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 (meer specifiek de ‘Nieuwe bepalingen met betrekking tot de medezeggenschap van cliënten in zorginstellingen’ hierna Wmcz) ingediend bij de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel beoogt verbeteringen aan te brengen in het stelsel van medezeggenschap in zorginstellingen en de positie van cliëntenraden ten opzichte van zorginstellingen te verstevigen, en daarmee de medezeggenschap van cliënten dus verder te verbeteren.

Een in het oog springende wijziging is de uitbreiding van de reikwijdte van de Wmcz. In de huidige wet is de verplichting om een cliëntenraad in te stellen gekoppeld aan de toelating van

0
46

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in