Van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag

‘De wereld digitaliseert en het ziekenhuis moet mee’, zegt Gita Gallé, bestuursvoorzitter van het Deventer Ziekenhuis. Het DZ maakte faam als pionier in de ondersteuning van patiënten met online zorg. Ketenpartners worden uitgedaagd zich met koppelbare systemen aan te sluiten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Allard de Witte

Kent u nog de definitie van gezondheid uit 1948 van de Wereldgezondheidsorganisatie, de WHO? Het antwoord op de vraag geeft bestuursvoorzitter Gita Gallé zelf: ‘Die definitie luidt dat gezondheid een toestand is van volledige afwezigheid van letsel of ziekte.
Anno 2017 is dat een illusie. Veel ziektes door infecties zijn dankzij vaccinatie en ander voortschrijdend medisch inzicht uitgebannen. Maar is iemand met hartfalen of diabetes ook een ziek persoon? Iemand kan zich op veel terreinen wél nog gezond voelen. Ons ziekenhuis wil faciliterend zijn in de overgang van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag.’
Het gedachtegoed van Machteld Huber,

0
58

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.