Verzamelen en koppelen

Samen voor de beste zorg. Dat is het motto van zeven topklinische ziekenhuizen verenigd in de ziekenhuisgroep Santeon. Uniek aan de samenwerking is dat de zorgprofessionals bij elkaar in de keuken kijken; zij vergelijken de resultaten van hun behandelingen. De basis voor deze samenwerking is valued based healthcare, ondersteund door e-health.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Harm Wesseling, directeur ICT en Medische Techniek in het Martini Ziekenhuis. Foto: Martini Ziekenhuis

Met het boek Redefining Healthcare introduceerden Michael E. Porter en Elizabeth Olmsted Teisberg in 2006 het principe van value based healthcare (vbhc). Het basisidee achter vbhc is eenvoudig: de waarde van zorg wordt bepaald door uitkomsten van zorg in relatie tot de kosten ervan. Het doel van vbhc is de beste kwaliteit zorg leveren voor de patiënt en de zorgkosten reduceren. Starten met vbhc is relatief simpel: begin met uitkomsten te verzamelen.

Maar over welke uitkomsten hebben we het dan? Harm Wesseling, directeur ICT en Medische Techniek in het Martini Ziekenhuis en voorzitter van de ICT-board van Santeon legt het

0
19

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.