TeRecht

Juridisch adviezen en opinie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Illustratie: Pluisproducties

Vrijheid bij aanbesteding begrensd

Gemeenten zijn sinds 1 januari 2015 (financieel) verantwoordelijk voor jeugdzorg. Zij moeten ervoor zorgen dat voldoende capaciteit voorhanden is. Dat gebeurt via aanbesteding. Daarbij hebben gemeenten de vrijheid om voorwaarden en criteria te stellen. Die vrijheid is echter niet onbeperkt. De gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem hebben dat inmiddels ondervonden. Zij wilden marktpartijen uitdagen om door een effici├źntere manier van werken besparingen te bewerkstellingen. Daartoe eisten zij van zorgaanbieders onder meer dat tegen een lager vast budget dan in 2016 aan alle zorgvragen zou worden voldaan, zonder een wachtlijst

0
54

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.