Wachttijden weer op de agenda

De positie van de Nederlandse gezondheidszorg in internationale ranglijstjes kan de komende jaren een flinke duikeling maken.
Zorgvisie-hoofdredacteur Eric Bassant
Eric Bassant, hoofdredacteur Zorgvisie. Foto: Herbert Wiggerman

Al jarenlang staat Nederland op nummer 1 in de European Health Consumer Index en ook in internationale vergelijkingen van de OESO of The Lancet staat Nederland meestal in de hoogste regionen. De toegankelijkheid van de zorg voor iedereen is een van de belangrijkste troefkaarten van de Nederlandse zorg. Toegankelijk doordat zorgkosten grotendeels worden vergoed en toegankelijk door de goede beschikbaarheid van medische en niet-medische zorg in de directe omgeving. Maar die beschikbaarheid komt steeds meer onder druk. Veelzeggend is het jongste alarmsignaal van Hartpatiënten Nederland dat de wachttijden voor dotterbehandelingen en openhartoperaties in een aantal plaatsen de Treeknormen overschrijden. In

0
12

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in