We zetten in op ontzorgen’

Omring is de eerste organisatie in de ouderenzorg die meedoet aan de 'zinnige-zorg'-beweging van zorgverzekeraar VGZ. 'We moeten de zorg slimmer inrichten,' zegt Jolanda Buwalda. 'We willen dat mensen later of niet worden opgenomen in verpleeghuizen. En we willen onnodige opnames in het ziekenhuis voorkomen.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Jolanda Buwalda, bestuursvoorzitter Omring. Foto: Paul Tolenaar.

Inzetten op zelfredzaamheid. Cure en care verbinden. Cliënten langer in de eerste- en nuldelijnszorg houden. Voor Jolanda Buwalda is het allemaal gesneden koek. Het was de werkwijze van Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra, waar zij van 2006 tot 2014 bestuurder was. Bij Gezondheidscentra Amsterdam werkten tachtig huisartsen samen met fysiotherapeuten en gz-psychologen aan integrale zorg. ‘We stuurden mensen niet met pillen naar huis, maar zagen hun problematiek in hun maatschappelijke context. Onze artsen zagen patiënten vaker dan elders, maar ze voorkwamen ook vaker duurdere zorg. Daarvoor kregen we een toeslag van de zorgverzekeraar.’

Toen een headhunter haar in 2014 benaderde voor een

0
242

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.