Wie koopt de zorg in?

Wie koopt straks de zorg in? De minister, de zorgverzekeraar of toch de patiënt?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie-hoofdredacteur Eric Bassant
Eric Bassant, hoofdredacteur Zorgvisie. Foto: Herbert Wiggerman

Na de publicatie van een baanbrekend advies van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) in oktober vorig jaar is de toekomst van de zorginkoop weer onderwerp van debat. De RVS wil een ander perspectief op de inkoop van zorg. De raad wil dat zorgaanbieders en inkopende partijen meer ruimte krijgen om meerjarenafspraken te maken en dat de patiënt/cliënt een leidende rol speelt bij de inkoop van zorg. De economische transacties tussen zorgverzekeraar en zorgaanbieder zijn te dominant geworden terwijl de vrije keuze van de patiënt leidend moet zijn. Daarom zou de selectieve zorginkoop moeten worden afgeschaft en meer moeten

0
43

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.