Wijze raad

Aan het interne toezicht worden hoge eisen gesteld. Faalt de raad van bestuur, dan moeten ook interne toezichthouders zich verantwoorden. Een rubriek over de vele partijen waarmee in de governance van zorgorganisaties rekening moet worden gehouden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
rubriek over intern toezicht en medezeggenschap

Slechts twintig procent van de ggz-instellingen heeft een verpleegkundige adviesraad. De Parnassia Groep heeft wel een VAR: 15 mei aanstaande, op de Dag van de Verpleging, viert de ggz-instelling diens tienjarig bestaan met een symposium. De VAR kan invloed uitoefenen op de positionering van verpleegkundigen, hun ontwikkeling en het verpleegbeleid. Toch is het zelfs met dit jubileum in zicht niet vanzelfsprekend dat de VAR wordt uitgenodigd voor beleidsdagen, vertelt Ronald Touw. Hij is zeven jaar voorzitter van de VAR en in augustus dertig jaar werkzaam bij ggz-instellingen die (inmiddels) deel uitmaken van het concern. Daarnaast is hij lid van de

0
28

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.