Wijze raad

Een verpleegkundige adviesraad (VAR) is nog geen gemeengoed in de vvt. 'Gebruik VAR om voeling te houden met wijkverpleegkundigen.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
rubriek over intern toezicht en medezeggenschap

Hoe is het gesteld met de verpleegkundige adviesraad in de vvt? Net als in de ggz (zie vorige aflevering) is de VAR er nog geen gemeengoed. De V&VN pleit voor een verplichte VAR. ‘Bij TriviumMeulenbeltZorg zeggen we wel eens gekscherend dat beslissingsrecht voor de VAR in de bedrijfsstatuten zou moeten’, vertelt VAR-voorzitter Eric Dierink van de vvt-aanbieder in Twente. Maar dat is bij TMZ dankzij het coöperatieve bedrijfsmodel niet nodig. ‘In onze situatie adviseert de VAR de raad van bestuur op basis van gelijkwaardigheid frank en vrij met inhoudelijke argumenten.’

De VAR maakt, net als de MAR (mantelzorgadviesraad), cliëntenraad en

0
16

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.